huisjemoddergat.nl

Het huisje

Het huisje ligt op de rand van Nederland, onder aan de waddendijk. Achter, waar de woonkamer is, hebben we uitzicht over weilanden. Heel in de verte zie je het dorp Oosternijkerk liggen. In de wei achter ons staan meestal koeien. 

Voor ons huisje ligt de weg die door Moddergat loopt. Meteen achter de weg ligt de dijk. Meestal grazen er schapen op de dijk. Wie de dijk beklimt, heeft een prachtig uitzicht over het wad. Het mooie van het wad is dat het altijd anders is. Soms is het een grote watervlakte, altijd met een andere kleur, dan weer is het een grote zandvlakte, of liever: moddervlakte. De basketbalschoenen aan en je kunt wadlopen tot je een stip bent. En natuurlijk moet de lucht worden genoemd, de wolken, de zon, de wind die altijd prominent aanwezig is.

Wie de dijk overgaat, komt in buitendijksgebied. Het gebied loopt regelmatig onder en verandert voortdurend. Het is een paradijs voor vogels. In het gebied ligt een pier, twee kilometer lang loopt de pier het wad in. Het lijkt alsof je zo naar Schiermonnikoog kunt lopen. Als je op de dijk staat, zie je Schiermonnikoog schuin rechts voor je liggen.

Als je meer links aanhoudt bij het wadlopen, kom je op Engelsmanplaat. Hier staat een huisje voor vogelaars. Nog meer links aanhouden en je ziet Ameland liggen. Wie rechtdoor loopt, gesteld dat dit mogelijk is, komt op de Noordpool uit. Wij vinden het altijd wel een intrigerende gedachte dat je, als je op de dijk staat, en je kijkt recht vooruit, dat je dan naar de Noordpool kijkt. Tussen Moddergat en de Noordpool is alleen maar water.

Het huisje ligt in Moddergat, een pittoresk dorpje met een bewogen geschiedenis. Het dorp ligt in een van rustigste gebieden van Nederland. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers, maar vogelaars in het bijzonder, is het een ideaal gebied.
In het huisje in draadloos internet aanwezig, televisie en alle andere apparatuur om het verblijf in Moddergat zo aangenaam mogelijk te maken.